Minu siskoni likka, joka o makkaiveri kummityttö, soitti äskö ja pyysi tua juustokaku ohjet.
Häne äitis o yht muistamaton ko määki (ja me kaikki siskokset) eikä ol muistanu kyssyy tätä reseptii. Mää tiärä, et meijä suvus aika moni tykkää täst kaakust, muttemmää ol tehny sitä pitkää aikaa eres syntymäpäiviks. No täsä o se ohje, et kuka vaa voi sitä kokeil:
Pohja:
200 g voita
1,5 dl sokeria
1 muna
5 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta.
Täyte:
2 pkt maustamatonta tuorejuustoa (pientä)
(Nykyään kyllä riittää 1 pkt, kun ovat isompia kuin 1900-luvulla)
(Nykyään kyllä riittää 1 pkt, kun ovat isompia kuin 1900-luvulla)
1 dl sokeria
½ sitruunan mehu
2 tl vanilliinisokeria
2 rkl maissijauhoja
2 keltuaista
2 dl kuohukermaa
2 valkuaista.
Voitele ja jauhota irtopohjainen kakkuvuoka. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhojen avulla. Leikkaa alumiinifoliosta suikaleet ja tue taikinan reunat.
Paista 200 ast. 10 min.
Valmista täyte. Vaahdota kerma + kovaksi vaahdoksi valkuaiset. Notkista juusto kulhossa. Sekoita sokerit ja yhdistä ne maissijauhoon ja juusto ja sitruunamehu. Lisää vaahdot ja keltuaiset.
Poista folio kakkupohjsta ja kaada täyte vuokaan. Paista juustokakkua 150 asteessa 1 tunti.
Anna kakun jäähtyä huoneen lämmössä. Irroita vasta jäähtyneenä. Säilytä viileässä.
Koristele halutessasi marjoilla tai hedelmillä.
<<<<<<<<<<<<
Hohhoijaa. Mää ole iha poikki jo pelkästäs ohjee kirjottamisest. Harmi, etten voi laittaa kuvvaa täst kaakust tähä, mut ko (jos) teen semmose, laita sit kuva ;)
Kiitos <3, pian on tekeillä :D
VastaaPoistapitää kans varmaan testata :)
VastaaPoistaToivottavasti Annukka kaakkus onnistu (ja maistu yht hyvält ko muistelit) ja jos Satu testaat tätä kaakkuu, ni määki haluun sitä maistaa. :)
VastaaPoistajuu mää voin joku päivä tehdä ni saat sit maistiaisii JOS se onnistuu :D
VastaaPoistayks virhe tuli kyl vanhemmal siskollas o hyvä muisti mut kakku o kyl hyvä
VastaaPoista